Gestoomde mosselen

Mosselen_1

De mosselen lieten even iets langer op zich wachten dan gewoonlijk, maar eind juli is het mosselseizoen dan toch officieel geopend. Sinds eind juli heb ik al een aantal keer mosselen gegeten en aangezien ze nog volop verkrijgbaar zijn, besloot ik dit super makkelijke recept voor gestoomde mosselen met jullie te delen! Ik haal mijn mosselen altijd in de supermarkt, daar zijn ze toch een stukje goedkoper als op de markt. Reken op ongeveer 1-1,5 kg mosselen per persoon, afhankelijk van de bijgerechten die je serveert.
Voor 4 personen heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 4-6 kg mosselen
  • 2 uien, in grove stukken gesneden
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 flesjes bier

De bereidingswijze is als volgt

  1. Spoel de mosselen schoon onder koud water, gooi eventuele beschadigde mosselen weg en verwijder de baarden
  2. Verhit wat olie in een grote pan, voeg de mosselen, ui, knoflook en prei toe en schep alles goed door elkaar. Giet de flesjes bier bij de mosselen, schep alles nog eens goed door en doe de deksel op de pan.
  3. Stoom de mosselen in 5-8 minuten op laag vuur gaar en schud af en toe met de pan om de mosselen door elkaar te husselen. De mosselen zijn goed als de schelpen goed open zijn gegaan.

Lekker met stokbrood, frietjes en natuurlijk verschillende sausjes, zoals knoflooksaus en mosterdsaus.

Makkelijk recept toch? Probeer dit recept echt eens uit, succes gegarandeerd.
Smakelijk alvast!

Liefs,
Floortje

Mosselen_2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *