Gestoofde kip met paksoi

Gestoofde kip met paksoi 2

Ik had op de een of andere manier nog nooit kipdijfilet gebruikt voor een roerbakgerecht. Toen ik dan ook deze gestoofde kip met paksoi zag, wilde ik dat dan ook maar eens proberen. Het was een lekker gerecht, maar als ik heel eerlijk ben zou ik de volgende keer gewoon kipfilet gebruiken. Desondanks is het een zeer smakelijk en vooral gezond gerecht. Ideaal voor de maand januari dus.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram mihoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 300 gram kipdijfilet of kipfilet, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 struik paksoi, in stukjes
  • eventueel een handje pinda’s ter garnering

Bereiding:

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de kip met de gember en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg het witte gedeelte van de paksoi nu al toe, zodat hij ook zacht is.
  3. Voeg de oestersaus, sesamolie en rijstazijn toe en stoof 4 minuten. Voeg als laatste de bosuitjes, de groene stukjes van de paksoi en mihoen toe.
  4. Verdeel in kommetjes en strooi er wat pinda’s over.

Smakelijk!

Marjolijn

Gestoofde kip met paksoi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *