Geroosterde flespompoen

Geroosterde flespompoen 2

In deze week van Halloween kunnen we natuurlijk de pompoen niet vergeten! Vandaar deze geroosterde flespompoen, een ideaal bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekker stukje kip. Het is helemaal niet moeilijk te maken en het smaakt heerlijk! Het meeste werk doet de oven, dus het is ook nog eens een ideaal gerecht voor doordeweeks. Wij aten dit met gebakken aardappeltjes en kip uit de oven en dat wat heel erg lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen en halveer hem in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten en snijd beide helften in stukken van ongeveer 2 cm.
  2. Meng de pompoen met de olie en het komijnzaad en verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de pompoen 20 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met het zeezout.

Smakelijk!

Marjolijn

Geroosterde flespompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *