Geitenkaasamuse met olijf

Geitenkaasamuse met olijf 2

Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Het wordt meestal geserveerd voorafgaande aan de maaltijd, maar het was oorspronkelijk bedoeld als een hapje wat tussen de gangen door werd geserveerd. Het leuke is als de amuse mooi wordt gepresenteerd op lepel of op een apart bordje. Deze geitenkaasamuse met olijf is erg lekker en ook heel makkelijk te maken. Je kan deze al vooraf maken en bewaren in de koelkast. Haal ze er dan wel op tijd uit, zodat de geitenkaas op kamertemperatuur kan komen.

Ingrediënten voor 4 amuses:

  • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 4 grote olijven zonder pit (bijv. met olijven met knoflook)
  • 100 gram zachte geitenkaas (ik gebruikt de President Chèvres doux 45+)

Bereiding:

  1. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.
  2. Neem een plakje geitenkaas in je hand en kneed er met koele, natte handen een bolletje van rondom de olijf.
  3. Wentel de geitenkaas vervolgens door de pistachenoten en leg ze op een (amuse)lepel.

Smakelijk!

Floortje en Marjolijn

Geitenkaasamuse met olijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *