Gehaktballetjes met ei

Gehaktballetjes met ei 2
Zeg je Pasen, dan zeg je eieren verstoppen en dat is precies wat we met deze gehaktballetjes hebben gedaan. In deze gehaktballetjes hebben we namelijk een kwarteleitje verstopt. Een kleine verrassing voor je gasten wanneer ze de gehaktbal door midden bijten. Kwarteleitjes zijn een stuk kleiner dan gewone eieren, dus het pellen van deze eitjes kan een lastig klusje zijn. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

 Ingrediënten voor 12 gehaktballetjes:

  • 12 kwarteleitjes
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels Italiaanse gedroogde kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eetlepels boter

Bereiding:

  1. Breng in een pan water aan de kook en voeg de kwarteleitjes toe. Kook ze in 4 minuten gaar en spel ze koud onder de kraan. Pel de eitjes.
  2. Kneed het gehakt met de peper, Italiaanse kruiden en 1 theelepel zout. Vorm 12 balletjes van het gehakt en druk elke bal plat tot een ronde plak. Leg een plakje gehakt in je handpalm en druk er een kwarteleitje in. Vouw de rest van het gehakt om het ei, kneed het dicht er rol er weer een balletje van. Zorg dat het ei goed verpakt zit.
  3. Doe de bloem, het ei en het paneermeel ieder in een diep bord. Wentel de gevulde gehaktballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Verlaag het vuur en leg een deksel op de pan. Laat de gehaktballen in 10 minuten gaar worden.

Wij sneden ze door de helft, zodat je meer een hapje hebt. Ook zie je zo meteen dat er een eitje in zit. Geef ze eventueel een extra feestelijk uiterlijk door er een prikker met een zongedroogd tomaatje en basilicumblaadje in te steken.

Smakelijk!

Floortje en Marjolijn

Gehaktballetjes met ei 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *