Geglaceerde worteltjes

Geglaceerde wortels 2

Bij die heerlijke tatin van Ottolenghi die we vanochtend al met jullie deelden, hoort natuurlijk ook nog een lekker bijgerecht. Wortels doen het altijd goed en je kunt ze op verschillende manieren bereiden. Deze geglaceerde worteltjes worden gaar gestoomd in gesmolten boter en een laagje water. Natuurlijk kun je de wortels klein snijden, maar wanneer je de wortels heel houdt, ziet het er helemaal feestelijk uit!

Voor 6-8 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 bospeen
  • 30 gr. boter
  • 200 ml. water
  • Peper & zout
  • evt. wat honing

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Was de wortels en maak ze schoon met een dunschiller. Eventueel kun je met een mesje de wortelen ook lichtjes schrapen.
  2. Neem een pan die groot genoeg is voor je hele wortels.
  3. Laat de boter smelten, leg de wortelen in de pan, voeg het water toe en stoof de wortelen op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Breng de wortelen op smaak met zout & peper.
  5. Eventueel kun je nog wat honing of kruiden toevoegen zoals komijn, tijm of rozemarijn
  6. Haal de wortelen voorzichtig uit de pan of laat ze op een mooie schaal glijden (ze breken snel).

Smakelijk!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

Geglaceerde wortels 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *