Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus

Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus 2

Ik heb meerdere kookboeken van Donna Hay. Zij is een echte favoriet van ons! Toen ik dit recept zag staan, kreeg ik er niet meteen zin in. Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus? Het leek mij niet zo lekker. Tot mijn broer kwam eten en ik iets lekkers op tafel wilde zetten. Mijn broer is geen moeilijke eter en iets met drank erin is altijd goed! Het is een heerlijk gerecht en je proeft de wodka nauwelijks. Door de room heeft alles een lekker laagje gekregen. Het is verrassend snel klaar en ideaal voor doordeweeks! Hij viel hier goed in de smaak en zal zeker nog eens terugkeren op het menu.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram spaghetti
  • 20 gram boter
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 20 grote rauwe garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 250 ml koksroom of slagroom
  • 2 eetlepels wodka
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout
  • peper

Bereiding:

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Smelt op matig hoog vuur de boter in een antiaanbakpan. Voeg de garnalen en de knoflook toe en bak 2 minuten.
  3. Haal alles eruit en laat de room, wodka en citroensap 5 minuten zachtjes pruttelen in de pan.
  4. Voeg de knoflookgarnalen weer toe, samen met de pasta, zout en peper. Schep alles goed om.

Smakelijk eten!

Marjolijn

Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus

2 thoughts on “Garnalenspaghetti met citroen-wodkasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *