Garnalenlinguine

Garnalenlinguine 6-5

Wij eten minimaal een keer per week pasta. Ik probeer daarin zeker af te wisselen met vlees, vis of vegetarisch. Ik heb deze garnalenlinguine al verschillende keren gemaakt en hij blijft lekker. Het is zo klaar en doordat de linguine door het pittige garnalenmengsel wordt geschept, zijn alle sliertjes bedekt met een laagje gemberknoflookolie! De rucola zorgt voor wat extra pit en maakt het lekker knapperig.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 500 gram linguine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zak garnalen, groot rauw (diepvries), ontdooid
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 2 kleine gedroogde chilipoeder, verkruimeld
  • 25 gram boter
  • 1 zak rucola
  • 1 limoen, in plakjes

Bereiding:

  1. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta na het koke goed uitlekken in een vergiet.
  2. Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een koekepan op middelhoog vuur. Bak hierin de garnalen 1 minuut, breng op smaak met zout en peper. Voeg de knoflook, gember en de chilipoeder toe en bak nog 1 minuut. Doe de boter erbij en draai het vuur helemaal laag.
  3. Schep de uitgelekte linguine door het garnalenmengsel en blijf omscheppen tot alles is bedekt met een laagje gemberknoflookolie. Voeg op het laatst de rucola toe en schep nog 1 keer om. Schep het meteen op de borden en serveer met plakjes limoen.

Smakelijk!

Liefs, Marjolijn

Garnalenlinguine 6-5 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *