Garnalencocktail

Garnalencocktail

De garnalencocktail is een klassieker tijdens het kerstdiner. Ook bij ons kan hij niet ontbreken. Maar in plaats van alleen maar garnalen in een glas met een klodder whiskeycocktailsaus erop, kiezen wij voor de uitgebreidere en gezondere versie. Lekker met komkommer, dille en munt voor de verfrissende smaak. Het fijne is dat je dit eigenlijk al helemaal kunt klaar maken, alleen moet je dan de dressing nog apart houden zodat het niet helemaal klef wordt. Net voordat je aan tafel gaat, doe je dan de dressing erbij en dat scheelt weer tijd in de keuken!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram komkommer
  • 1/2 bakje munt, alleen de blaadjes
  • 1 sjalotje
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 50 gram zure room
  • 50 gram mayonaise
  • 1 bakje dille
  • 125 gram ijsgarnalen
  • 125 gram cocktailgarnalen
  • 1 eetrijpe avocado
  • peper

Bereiding:

  1. Schaaf plakjes van de komkommer met een kaasschaaf. Snijd de munt in reepjes en de sjalot in blokjes. Roer de komkommer, munt en de sjalot samen om.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes en houd apart. Meng de zure room met de citroenrasp, het citroensap en de mayonaise tot een dressing.
  3. Houd een paar takjes van de dille apart en snijd de rest fijn. Schep om met de garnalen en breng op smaak met peper. Snijd de avocado door de midden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verdeel de komkommer, munt en sjalot over 4 glazen. Schep de helft van de garnalen erop. Verdeel de avocadoblokjes erover en leg de rest van de garnalen erop. Lepel de dressing op de garnalen en garneer met de citroenpartjes en takjes dille.

Lekker met kaasstengels of kleine broodjes.

Smakelijk!

Marjolijn & Floortje

Garnalencocktail 2

One thought on “Garnalencocktail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *