Garnalenburgers

Vlak voor Pasen ontvingen we een heerlijk foodbox van Kroon op het Werk, bomvol met lekkere dingen. In de foodbox zaten onder andere gepelde en ongepelde Hollandse garnalen van het Nederlandse Visbureau en daar kun je heel veel lekkere dingen mee doen. Natuurlijk kun je voor de traditionele garnalencocktail gaan of wat dacht je ze van ze even kort aanbakken met wat olie en peper. Hmm genoeg ideeën, maar dit keer wilde ik het over een totaal andere boeg gooien! Tijdens mijn speurtocht op het internet kwam ik eerst garnalenkroketjes tegen waarvan ik het recept al snel bovenaan mijn lijstje schreef, totdat ik een recept voor garnalenburgers tegenkwam. Tijd om de keuken in te duiken en het was een succes! De burgers zijn lekker pittig en hebben die typische vissmaak. Hier komen ze zeker vaker op tafel. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 4 garnalenburgers heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gr. gepelde Hollandse garnalen
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 lente ui
  • 1 ei
  • 40 gr. paneermiddel
  • 1-2 tl. chilivlokken
  • Zout & peper

Je gaat als volgt te werk:

  1. Hak in een keukenmachine de ui, knoflook en de lente ui fijn. Voeg de garnalen toe en pulseer net zo lang totdat de garnalen helemaal fijngehakt zijn (je krijgt een soort gehakt). Eventueel kun je ook alles heel fijn snijden, maar een keukenmachine werkt wel het fijnst.
  2. Voeg het ei en het paneermiddel toe en roer alles goed door. Breng op smaak met de chilivlokken, zout & peper.
  3. Vorm vier garnalenburgers van het mengsel. Is het mengsel nog te plakkerig, voeg dan nog wat extra paneermiddel toe.
  4. Verhit wat olie en boter in een braadpan en bak de burgers op laag vuur in 8-10 minuten gaar.
  5. Wij aten de garnalenburgers met wat gebakken aardappeltjes en erwtjes, maar je kunt ze natuurlijk ook ‘traditioneel’ eten op een broodje met tomaat en kaas.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Garnalenburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *