Freekeh salade met tomaat, geroosterde kikkererwten en granaatappel

Oh boy, ik heb er weer een nieuwe verslaving op eetgebied bij! Gelukkig is deze niet zo slecht voor de lijn, het gaat namelijk om de supergraan Freekeh. Freekeh watte? Een tarwe die in de zon wordt gedroogd, vervolgens in brand wordt gestoken en daarna worden de korrels tegen elkaar schoon gewreven. Het ziet eruit als grove couscous en het heeft een nootachtige smaak. Ik vind het echt super lekker smaken en het geeft me daarnaast voor uren een verzadigd gevoel. Ik ben fan en er zullen de komende tijd nog meer lekkere recepten met freekeh verschijnen, want je kunt je freekeh met vanalles combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze freekeh salade met tomaat, geroosterde kikkererwten en granaatappel. Tip: maak wat extra’s dan heb je de volgende dag ook een hele lekkere lunch waar je collega’s jaloers op zullen zijn!

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 125-150 gr. freekeh
  • 4 tomaten
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 2 handjes geroosterde kikkererwten
  • De granaatappelpitjes van een halve granaatappel
  • 1/2 avocado
  • 100 gr. (zachte) geitenkaas
  • Olijfolie
  • Peper & zout

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakkingen gaar. Giet af en spoel af onder koud water. Zet vervolgens apart.
  2. Snijdt ondertussen de (zongedroogde) tomaten in kleine blokjes, net als de avocado en de geitenkaas.
  3. Meng alles ingrediënten door de afgekoelde freekeh en breng op smaak met olijfolie, peper & zout.

Zijn jullie al bekend met freekeh?

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *