Snelle foe yong hai

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik een paar maanden in Hong Kong gewoond. Toen ik thuis vertelde dat ik naar Hong Kong zou gaan, keken ze wel even vreemd op, want ik hou absoluut niet van Chinees eten. Althans dat dacht ik, want ik hou niet van het Chinese eten dat hier in Nederland wordt verkocht als Chinees eten, haha. Bij de meeste Chinezen krijg je vlees met vooral heel erg veel saus, maar in China zul je dat soort gerechten bijna nooit tegenkomen. De meeste gerechten zijn juist zonder al te veel saus. Vooral de sweet & sour chicken en de kip met cashewnoten waren favoriet bij mij (en bij iedereen die op bezoek kwam). Wanneer we in Nederland eens een bezoek brengen aan de afhaalchinees kies ik vaak voor foe yong hai, want dat is een van de weinige gerechtjes die in de buurt komt van een echte Chineese maaltijd. Benieuwd naar dit simpele, maar snelle recept voor foe yong hai? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je deze ingredienten nodig:

  • 300 gr. rijst
  • 400 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 preien, in ringen
  • 1 bakje champignons, in 4-en
  • 1 bakje taugé
  • 6 eieren
  • peper & zout
  • zoete chilisaus voor erbij

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst in een ruime pan met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat droog stomen.
  2. Verhit ondertussen wat (wok-)olie een een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de kipblokjes toe en bak de kip rondom bruin en gaar. Voeg de prei, champignons en taugé toe en schep alles goed door elkaar.
  3. Kluts de eieren in een kom los met een vork en breng op smaak met zout & peper.  Giet vervolgens de eieren bij de kip en groenten, laat heel even stollen en schep het vervolgens goed om. Het is de bedoeling dat je een soort roerei krijgt. Breng eventueel nog op smaak met wat zout & peper.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommetjes, schep hier de foe yong hai op en giet er wat zoete chilisaus over.

p.s. als een van jullie nog een goed Chinees restaurant weet waar je écht Chinees kan eten, laat het me dan vooral weten! Ik kan mijn geluk dan niet op!

Liefs,
Floortje

2 thoughts on “Snelle foe yong hai

  1. Wij, mijn vrouw en ik, vragen altijd of de saus apart geserveerd kan worden.
    Zodat we zelf kunnen bepalen naar de smaak van de saus hoeveel
    we gebruiken.
    Als je wil geef ik je wat adresjes.

    • Hi Hans, bedankt voor je berichtje. Het gaat er eigenlijk vooral om dat de gerechten die we hier bij de Chinees kunnen halen, niet echt Chinees zijn. Sommige dingen lijken er niet eens op haha. Erg jammer, want écht Chinees eten is heel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *