Filodeeghapjes met geitenkaas

Het weekend staat alweer voor de deur. Misschien heb je dit weekend wel een feestje op de planning staan of krijg je mensen op bezoek. Wat is er dan leuker dan je gasten verrassen met lekkere borrelhapjes? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze crunchy filodeeghapjes met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes! Filodeeg is een deeg dat bestaat uit allemaal verschillende laagjes, net als bladerdeeg. Maar het is een stuk minder vet dan gewoon bladerdeeg. Daarnaast is het lekker luchtig en wanneer je het afbakt, wordt het deeg heerlijk knapperig! Je kunt filodeeg daarnaast ook prima gebruiken voor zoete gerechten. Zorg wel dat je velletjes filodeeg goed afdekt met een vochtige theedoek, anders drogen ze uit. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 20 pakketjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 75 gram pijnboompitten
  • 20 gram basilicum, fijngehakt
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en grof gehakt
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 50 gram boter
  • 10 velletjes filodeeg, diepvries

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de pijnboompitjes toe en bak ze een minuutje mee.
  2. Doe het mengsel over in een kom en roer er de basilicum, tomaatjes en geitenkaas doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur.
  4. Vouw het stapeltje filodeegvellen voorzichtig uit en snijd ze gestapeld over de lengte in tweeën. Nu heb je 20 halve velletjes. Leg een vel met een korte zijde naar voren op het aanrecht en smeer het in met de gesmolten boter. Vouw de linkeronderhoek tegen de rechterzijkant aan en leg hier een dessertlepel vulling tussen. Klap het gevulde driehoekje naar boven toe om, dan naar links, dan weer naar boven en dan naar rechts. Zo ontstaat een pakketje in de vorm van een driehoek. Vul op deze wijze alle filodeegvellen met vulling en leg de pakketjes naast elkaar op een bakplaat. Smeer beide kanten in met boter.
  5. Bak de pakketjes in 20 minuten goudbruin in de oven en serveer ze op een schaal.

Het kost even wat oefening, maar dan kan je hele mooie driehoekige pakketjes maken!

Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Marjolijn en Floortje

Filodeeghapjes met geitenkaas 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *