Eipotje met rucola

Eipotje met rucola 2

De kerstdagen staan niet alleen in het teken van het diner, maar ook het ontbijt is natuurlijk belangrijk. Het is allemaal net wat uitgebreider of luxer en je neemt er meer de tijd voor. Bij ons staat er lekker veel op tafel. Verschillende soorten beleg, harde broodjes, zoete broodjes en natuurlijk een kerststol. Maar een lekker eitje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Vandaar dit recept voor een eipotje met rucola. Het lijkt een beetje op een gebakken eitje, maar dan in een leuk schaaltje! Lekker om te eten als ontbijt of brunch.

Ingrediënten:

  • 4 grote eieren
  • 15 g rucola
  • 4 el slagroom
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 afbakbroodjes
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe in elk ovenschaaltje een lepel slagroom en maal er zout en peper naar smaak boven. Breek boven elk schaaltje een ei.
  2. Leg de afbakbroodjes in de oven en bak af in 15 minuten.
  3. Zet de schaaltjes in een ovenschaal of braadslede en schenk er heet water bij tot 1,5 centimeter onder de rand van de schaaltjes. Zet de eieren in de voorverwarmde oven bij de broodjes en bak ze in 10-15 gaar.
  4. Zet de schaaltjes op 4 borden en leg er een handje rucola bij. Rasp er Parmezaanse kaas over en geef de broodjes erbij.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje

Eipotje met rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *