Eendenborstcarpaccio

Heb je inmiddels besloten wat je tijdens de kerstdagen gaat eten of ben je nog op zoek naar een lekker voorgerecht? Om het je makkelijk te maken (of misschien juist moeilijk als je al besloten had wat je wilde maken) geef ik je nog een lekkere suggestie. Deze eendenborstcarpaccio is Een aanrader! En omdat een kerstdiner vaak al genoeg werk met zich mee brengt, heb ik voorgesneden eendenborstcarpaccio gebruikt. Natuurlijk kun je de eendenborst ook zelf grillen en in dunne plakjes snijden. Om het geheel wat op te leuken heb ik er een lekkere frambozendressing bijgemaakt.

Voor 4 personen heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 4 x eendenborstcarpaccio
  • 150 gr. frambozen
  • 2 el. olie
  • 1 tl. suiker
  • Handje rucola
  • Pijnboompitjes
  • Evt. wat Parmezaanse kaas

Zo ga je te werk:

  1. Pureer met een staafmixer de frambozen met olie en de suiker en breng op smaak met peper & zout. Eventueel kun je de dressing met wat water verdunnen.
  2. Verdeel de eendenborst over de borden en leg een klein handje rucola in het midden.
  3. Schenk de frambrozendressing over de eendenborstcarpaccio en verdeel er de (geroosterde) pijnboompitjes over.
  4. Eventueel kun je nog het nog afmaken met wat Parmezaanse kaas.

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *