Double American classic

Toen wij op vakantie in Amerika waren, hebben we daar heel wat hamburgers geproefd. En dan heb ik heb niet over die van MacDonalds, maar juist die van Denny’s, Wendy’s of (onze favoriet!) Johnny Rockets. Hier maakten ze de lekkere hamburgers die je kan opeten in een typische Amerikaanse diner. Deze Double American classic komt heel erg in de buurt van een hamburger van Johnny Rockets! Hij is lekker door de frisse komkommer en je zit zeker vol na deze burger. Misschien nog wat frietjes erbij, maar wij aten de hamburger zonder frietjes en dat kan ook prima. De hamburger kan je natuurlijk ook prima bereiden op de barbecue!

Ingrediënten voor 4 hamburgers:

  • 1 komkommer
  • 1 bakje dille (15 g), gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 100 ml azijn
  • 50 ml water
  • 1/2 el suiker
  • 1 mespunt zout
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 grillburgers
  • 8 plakken cheddarsmeltkaas

Bereiding:

  1. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in plakjes. Doe samen met de dille en de helft van de ui in een kom. Breng de azijn met de suiker, 1 mespunt zout en 50 ml water aan de kook. Schenk het hete mengsel over de komkommer. Laat afkoelen in de koelkast.
  2. Verhit ondertussen de grillpan of de barbecue. Halveer de broodjes en gril ze met de snijkant naar onderen 2 min. Gril de burgers in porties 4-6 min. Keer regelmatig. Beleg elke burger na de laaste keer omdraaien met 1 plak smeltkaas. Houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
  3. Beleg de onderste helften van de broodjes met een burger, wat komkommer, rode ui, weer een burger, komkommer en wat rode ui. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de rest van de komkommer.

Smakelijk!

Marjolijn

2 thoughts on “Double American classic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *