Kerst ontbijt; croissantjes gevuld met brie, walnoten en honing


De afgelopen dagen heb je al wat lekkere recepten gekregen voor het Kerstdiner, maar een lekker receptje voor de brunch mag natuurlijk ook niet ontbreken. Lekker uitgebreid brunchen met je lief, het gezin óf misschien wel de hele familie, met lekkere broodjes en een stukje kerstbrood. Een beetje speciaal mag het natuurlijk wel zijn, maar wij begrijpen ook heel goed dat je na het koken van het kerstdiner iets snels en makkelijks wilt. Daarom voor jullie dit simpele, maar o zo lekkere recept voor croissantjes gevuld met brie, walnoten en honing.
Ze zijn het lekkerst wanneer ze nog net uit de oven komen, dan is de brie nog zo lekker romig en warm!

Voor 6 croissantjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 blik croissant deeg voor 6 croissantjes;
  • Brie;
  • Walnoten;
  • Honing

En zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  2. Rol het croissant deeg uit op het aanrecht (evt. met een snijplank eronder) en snijdt de croissantjes los van elkaar over de aangegeven ribbellijn.
  3. Leg wat brie op het breedste stuk van het deeg, strooi er wat walnoten over en natuurlijk een flinke klodder honing.
  4. Rol het deeg op volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Schuif de bakplaat voor +/- 15 minuten in de oven, laat ze heel even afkoelen en geniet daarna van je lauwwarme croissantje!

Fijne Kerstdagen!

Liefs,
Floortje & Marjolijn

2 thoughts on “Kerst ontbijt; croissantjes gevuld met brie, walnoten en honing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *