Couscous van bloemkool

Bloemkoolcouscous 2

Afgelopen week kwam ik op de site van simoneskitchen. Ik vind dit een geweldige site, ook omdat Simone zo’n prachtige foto’s maakt. Simone heeft afgelopen maand voor de tweede keer meegedaan aan de whole30. Bij whole30 schrap je voor 30 dagen al het voedsel dat een negatieve impact kan hebben op je gezondheid . Zo mag je geen suiker, alcohol, granen, peulvruchten, zuivel en aardappelen. Wat je wel mag? Vlees, vis, eieren, groenten, sommige fruitsoorten, goede vetten en noten. Ik ben zeker geïntrigeerd en misschien ga ik dit ooit wel eens doen, maar voor nu alvast een recept wat ik daar tegenkwam, couscous van bloemkool. Ik vond het verrassend dat bloemkool die op deze manier klaargemaakt was, zo lekker kan zijn!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • zaadjes van 1 granaatappel
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 300 gram gerookte kipfilet, in blokjes
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 4 theelepels sumak

Bereiding:

  1. Breek de bloemkool in kleine roosjes en doe er steeds een paar in een keukenmachine. Maal ze fijn tot ze de structuur van couscous hebben.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipfilet met de knoflook. Voeg de couscous van bloemkool toe en bak dit nog een paar minuten mee. Bak het niet te lang, 5 minuten is meer dan genoeg.
  3. Voeg de lente-ui en de 4 theelepels sumak toe. Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak. Verdeel over 4 borden en strooi de zaadjes van de granaatappel eroverheen.

Ik ga me zeker nog even verdiepen in de whole30. Heeft iemand van jullie hier al ervaring mee?

Marjolijn

Bloemkoolcouscous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *