Couscous met abrikozen

Het mooie weer blijft aanhouden dus dat betekent makkelijke maaltijden en zo min mogelijk in de keuken boven hete pannen staan. Vandaag deel ik het recept dat wij vorige week aten. Als je even niet iets op de barbecue wil leggen of je wil het gebruiken als bijgerecht, dan is dit een goed alternatief: couscous met abrikozen. Sowieso is couscous altijd een snel en makkelijk alternatief, omdat je er kokend water bij giet en het dan even laat staan. Ik gebruik in het recept een theelepel râs al hânout. Floortje en ik kochten ieder een bakje hiervan op een Oosterse markt, maar tegenwoordig kan je dit ook in de supermarkt kopen! Lees snel verder om deze couscous met abrikozen te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram couscous
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel râs al hânout
  • 1 citroen
  • 100 gram abrikozen, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 gram munt, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • evt. olijfolie

Bereiding:

  1. Maak de kippenbouillon. Doe de couscous en de bouillon in een kom en roer er de theelepel râs al hânout doorheen. Dek vervolgens af met huishoudfolie en laat zo even staan. Als al de bouillon is opgenomen, roer je met een vork de couscous los. Laat daarna de couscous afkoelen terwijl je de alle ingrediënten gaat snijden.
  2. Snijd de abrikozen, munt, bosuitjes, komkommer en tomaten. Pers de knoflook uit. Boen de citroen schoon, rasp wat schil en pers de citroen daarna uit.
  3. Meng alle ingrediënten door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je nog wat olijfolie toevoegen, maar ik zelf vond het dan te nat worden. Ook omdat je de tomaten er al doorheen doet.

Eet deze couscous als hoofdmaaltijd of serveer hem bij een barbecue. Smakelijk eten!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *