Kleverige cola kip

Dit recept voor kleverige cola kip stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en toen ik het recept laatst bij Simones Kitchen voorbij zag komen, besloot ik om het dezelfde dag nog op tafel te zetten. Het recept is van Billy Law, die meedeed aan het derde seizoen van Masterchef Australia. Zijn specialiteit was toen al de Aziatische keuken en dat bewijst hij ook met dit gerecht! Het zoete, kleverige laagjeom de kip, hmm dit is échte comfort food voor de ietwat druilerige dagen zoals vandaag!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 el. maizena
  • 4 el. lichte soja saus
  • 2 el. olie
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 tl. gemberpoeder (evt. kun je ook een stukje verse gember gebruiken wat je fijn snijdt)
  • 1 grote knoflookteen, geperst
  • 335 ml. cola
  • 2 el. donkere soja saus
  • 1 lente-ui, in ringetjes gesneden
  • cashewnoten + rijst voor erbij

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Doe de kip samen met de maizena en 2 el. lichte soja saus in een kom en mix het goed door elkaar, zodat alle kip bedekt is. Dek de kom af met wat aluminiumfolie en marineer de kip minimaal 1 uurtje in de koelkast.
  2. Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan, voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Doe er de rode peper, gemberpoeder en knoflook bij en bak alles even kort mee.
  3. Giet de cola bij de kip, voeg 2 el. lichte soja saus en de donkere soja saus toe, draai het vuur laag en laat de cola in ongeveer 15 minuten inkoken. De cola kip is klaar wanneer de saus een siroopachtige dikte heeft gekregen en er een kleverig laagje om de kip zit.
  4. Voeg de lente uit en cashewnoten toe en serveer met rijst.

Smakelijk en veel kookplezier!

Liefs,
Floortje

Kleverige cola kip

2 thoughts on “Kleverige cola kip

  1. Benieuwd van wie Billy Law het heeft: ik kreeg het jaren geleden van een medewerker van de hoge hotelschool in Amsterdam die het presenteerde als een grootmoeders recept voor kinderpartijtjes. Wellicht was Billy uitgenodigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *