Citroenkoekjes

Toen ik laatst een foto postte op Facebook van deze citroenkoekjes, stelde een collega meteen voor dat ik er wat mee zou nemen naar het werk. Ik zei toen dat hij dan maar een citroen in mijn postvak moest doen en dan zou ik aan de slag gaan. De volgende ochtend lag er inderdaad een citroen op mij te wachten! Dus toen ik thuis kwam, ben ik gaan bakken. En ze vielen goed in de smaak! Het recept is eigenlijk redelijk eenvoudig en de meeste ingrediënten heb ik al in mijn basisvoorraad staan. Dat maakt het dus nog makkelijker om deze citroenkoekjes te maken!

Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes:

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille-aroma
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 185 gram bloem
  • 40 gram poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de boter samen met de suiker. Voeg vervolgens het ei, vanille-aroma, het citroensap en citroenrasp toe. Roer even goed door.
  3. Voeg vervolgens het bakpoeder, de bloem en het zout toe en schep het even goed op.
  4. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en strooi wat poedersuiker in een kom.
  5. Vorm van het koekdeeg kleine balletjes met je handen en rol die balletjes vervolgens door de poedersuiker. Dit voorkomt ook dat ze aan je handen vast blijven plakken. Verdeel de balletjes over de bakplaat en zorg dat je genoeg tussenruimte laat, de koekjes lopen namelijk uit. Druk ze een klein beetje plat.
  6. Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *