Chocolate chip cookies

Ik gooi het er maar meteen uit; ik ben gek op koekjes! Zolang de koekjesrol dicht blijft, is er geen probleem, maar wanneer zo’n rol open gaat, kan ik gerust de helft op eten. En het hoeven niet eens speciale koekjes te zijn, nee de doodnormale met wat chocolade zijn favoriet. Tijd om eens te keuken in te duiken en mijn eigen chocolate chip cookies te maken. Deze koekjes zijn van buiten lekker bros en van binnen nog net een beetje zacht, precies zoals een goede chocolate chip cookie moet smaken. En de collega’s op het werk waren er gelukkig ook erg blij mee! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 24 koekjes heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 150 gr. zachte boter
  • 125 gr. licht bruine basterdsuiker
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gr. bloem
  • 1/2 tl. bakpoeder
  • 326 gr. chocolade (ik gebruikte een mix van puur en melk), in stukjes

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verhit de oven alvast voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier. Als je oven niet zo groot is, moet je de koekjes waarschijnlijk in 2 porties afbakken.
  2. Smelt de boter en laat het een beetje afkoelen. Doe de 2 suikers in een kom, giet er de boter bij en klop met een mixer goed door elkaar. Doe er de eieren bij en klop het opnieuw goed door, totdat je een vloeibaar geheel krijgt.
  3. Doe er de bloem en het bakpoeder bij en mix het opnieuw door elkaar (je moet nu een stroperig deeg krijgen). Waarschijnlijk lukt dit niet meer met je mixer, maar met een spatel werkt het ook erg goed. Meng de chocolade erdoor en je deeg is nu klaar.
  4. Maak met 2 lepels 24 hoopjes op de bakplaat en zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, ze lopen nog iets uit.
  5. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens verder afkoelen op een rooster.

Veel bakplezier!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *