Chocoladebananencake

Nu ik ruim 6 maanden zwanger ben, kan ik eindelijk zeggen dat ik me super voel! Ik ben sinds 4 weken niet meer misselijk en begin ook weer zin in eten en koken krijgen. Best handig als je een kooksite hebt! De afgelopen weken heb ik dan ook weer veel gebakken en in de keuken gestaan. Zo maakte ik deze chocoladebananencake toen een collega op bezoek kwam. Hij smaakt heel erg naar chocolade en vult goed, dus ik had na een plakje ook wel even genoeg. Een nadeel van zwanger zijn is dat je de kom en de spatel niet mag aflikken (i.v.m. rauw ei), maar gelukkig is de Mr. altijd bereid om deze zware taak op zich te nemen! Ik maakte bij deze taart ook nog eens de beginnersfout door hem al uit het blik te storten voordat hij goed afgekoeld was! Gevolg: hij brak over de helft. Nu maakt dat voor de smaak niets uit, maar voor de foto wel!

Ingrediënten:

  • 120 gram chocolade
  • 1 banaan, fijngeprakt
  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 60 gram basterdsuiker
  • 90 gram suiker
  • 1 ei
  • 60 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm alvast in met boter.
  2. Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur.
  3. Mix in een kom de boter met de basterdsuiker en kristalsuiker. Voeg daar de banaan, het ei, melk en de gesmolten chocolade aan toe en roer het geheel goed door. Voeg daarna de bloem, het zout en bakpoeder toe. Mix het tot een fijn beslag en giet het in de cakevorm.
  4. Zet de cake 50 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt hij schoon uit de cake, dan is hij gaar!

Liefs, Marjolijn

Chocoladebananencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *