Chilaquiles – Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel 2

Chilaquiles (spreek je uit als tsji-la-kie-les) is een traditioneel Mexicaans gerecht waarbij de restjes kip en oude tortilla’s worden opgemaakt. Ik had zin om zelf eens mijn eigen nacho’s te maken. Dit doe je eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt een tortilla in driehoekjes en bakt deze in zonnebloemolie knapperig. Even laten uitlekken en zeezout erover en dan heb je zelfgemaakte nachochips! Nu heb ik deze gebruikt voor een ovenschotel, maar je kan ze natuurlijk ook lekker eten met guacamole.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kipfilets, gepocheerd en in stukjes getrokken
  • 1 handvol korianderblad, grof gehakt
  • 230 ml kippenbouillon
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 8 tortilla’s, in driehoekjes
  • zeezout
  • geraspte kaas
  • 1 portie Saus van geroosterde tomaten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de restjes kip, tomatensaus en koriander in een pan. Verwarm alles op laag vuur en voeg de kippenbouillon toe.
  2. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en de stukjes tortilla knapperig. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapier. Strooi er wat zout op.
  3. Het samenstellen van de chilaquiles is net als een lasagne. Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje tortilla’s, dan een laag kipmengsel. Maak zo nog een laag en eindig bovenop met geraspte kaas. Bak de chilaquiles 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Mexicaanse ovenschotel

2 thoughts on “Chilaquiles – Mexicaanse ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *