Bún Bò Kho

Bún Bò Kho 2

Toen ik op een blog dit gerecht tegenkwam, had ik er niet meteen zin in. Pas toen ik de ingrediëntenlijst nog eens doorlas, kreeg ik toch zin om deze Bún Bò Kho te maken. Dat kwam ook doordat we eens heel lekker Vietnamees hebben gegeten in een restaurant in Amsterdam. Ik wilde eigenlijk kijken of de smaken die typisch zijn voor de Vietnamese keuken, ook in dit gerecht zaten. Dit bleek zeker zo te zijn en het was ook zeker de moeite waard om het te maken. Ik heb het recept alleen wel wat aangepast omdat ik het juist fijn vindt alles in de wok te mikken. Dit scheelt in afwas en is zeker ook zo makkelijk met opscheppen.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de marinade:

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • zwarte peper
  • olijfolie

En verder:

  • 100 gram dunne rijstnoedels (bijvoorbeeld mihoen)
  • 150 gram rundvlees
  • 1/2 komkommer, in plakjes
  • 100 gram taugé
  • 2 handjes pinda’s
  • verse munt
  • verse koriander

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed met elkaar maar laat de olijfolie nog even achterwege. Snijd het vlees in dunne plakjes, meng het vlees met de marinade en overgiet met de olijfolie tot het vlees er goed mee bedekt is. Je hebt waarschijnlijk zo’n twee tot drie eetlepels olie nodig. Laat de marinade intrekken en schep af en toe om.
  2. Zet ondertussen water op voor de rijstnoedels, ongeveer een liter. Zodra het water kookt, voeg je de noedels toe en draai je het vuur uit. Laat de noedels in ongeveer 10 minuten garen en laat ze vervolgens goed uit lekken.
  3. Verhit een wok op hoog vuur en rooster de pinda’s even hierin. Haal de pinda’s eruit en hak ze eventueel wat fijn. Schep hierna het vlees in de wok. Zorg ervoor dat het vlees zo plat mogelijk op de bodem van de pan ligt. Keer het vlees één keer om, in drie minuten is het vlees gaar.
  4. Draai het vuur uit en voeg de uitgelekte noedels, komkommer, taugé, pinda’s en de kruiden toe. Schep het geheel om en verdeel het daarna over twee kommen.

Smakelijk!

Marjolijn

Bún Bò Kho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *