Broodje serranoham met pesto en rucola

Broodje serranoham met pesto en rucola 2

Ik lunch vaak niet zo uitgebreid als ik aan het werk ben, een paar boterhammen mee en iets van fruit. Maar als ik vakantie heb, probeer ik er soms wel iets bijzonders van te maken. Zo ook met dit broodje serranoham met pesto en rucola. Ik had een pesto gemaakt van mijn eigen basilicumplantje en zocht wat gerechten waarbij ik deze pesto kon gebruiken. Natuurlijk smaakt het altijd lekker met een pasta, maar ook een broodje is erg lekker met pesto. Ik heb zelf in een broodjeszaak gewerkt, dus ik vind het leuk om het broodje mooi te beleggen. Helaas had ik geen mozzarella anders had ik die er ook tussen gedaan, maar dat is dan een tip voor jou!

Ingrediënten voor 2 broodjes:

  • 2 bruine harde broodjes of afbakbroodjes
  • 3 eetlepels pesto genovese
  • 4 plakken serranoham
  • handje rucola
  • handje pijnboompitten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Warm de broodjes nog even op of bak ze af.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de broodjes open en besmeer beide kanten met de pesto. Beleg de onderkant met de serranoham en rucola.
  4. Strooi er wat pijnboompitten over en leg de bovenkant er bovenop.

Smakelijk!

Marjolijn

Broodje serranoham met pesto en rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *