Bosvruchtencrumble

Met die hoge temperaturen is een lekker zomers toetje altijd welkom! Deze bosvruchtencrumble is niet moeilijk te maken en zorgt voor een geweldige afsluiting van een maaltijd. Toen ik een toetje nodig had voor een etentje, kwam ik al snel bij deze crumble uit. Het is een toetje waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan, ideaal voor als je gasten hebt. Het is lekker om dit warm te eten, maar koud kan ook. Je kunt er ook ijs of slagroom bij serveren, daar heb ik alleen niet voor gekozen omdat we al redelijk vol zaten. Verder gebruikte ik gemengd vers rood fruit maar je kan zelfs fruit uit de diepvries gebruiken!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ongeveer 300 gram rood fruit
  • 90 gram boter, in blokjes
  • 75 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 35 gram amandelen, gehakt
  • 4 ovenschaaltjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de boter, bloem, suiker, kaneel en amandelen in een keukenmachine en kneed het tot een kruimelig deeg. Let op dat je het niet te lang in de machine doet, anders krijg je een grote homp deeg. Mix dus maar heel kort. Heb je geen keukenmachine dan kan je dit ook met de hand doen, maar ook hiervoor geldt: niet te lang!
  3. Verdeel het fruit over 4 ovenschaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en zet het ongeveer 20 minuten in de oven of tot het goudbruin is.

Smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *