Bonbon van carpaccio

Bonbon van carpaccio 2

Als een amuse is deze bonbon van carpaccio een hele mooie aanvulling op het laatste menu van dit jaar. Het is heel makkelijk te maken en ziet er erg chique uit. De vinaigrette zorgt ervoor dat de sla en het plakje carpaccio smaak krijgen. Je moet wel zorgen dat het niet een te groot bolletje wordt, anders past het niet mooi op een lepel. Heb je geen amuselepels dan kan je ook een gewone eetlepel pakken.

Ingrediënten voor 8 amuses:

  • 1 limoen of citroen, schoongeboend
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 zak rucola
  • 1 bakje koriander, alleen de blaadjes
  • 1 bakje basilicum, alleen de blaadjes
  • 8 plakjes carpaccio (ongeveer 200 gram)
  • zwarte peper

Bereiding:

  1. Raps de schil van de limoen/citroen en pers de vrucht uit. Klop een vinaigrette van 1 eetlepel sap, 1 eetlepel rasp, de olie en de mosterd. Schep om met de rucola, koriander en basilicum.
  2. Verdeel de salade over 4 borden en vorm er ronde bergjes van. Pak ze in met de plakjes carpaccio. Bestrooi met de rest van de rasp en versgemalen zwarte peper.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje

Bonbon van carpaccio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *