Big Mac

Big Mac 2

Sinds ik Bloglovin’ heb, volg ik fanatiek een aantal blogs. Zo ook die van Oh my foodness. Hier stond pas geleden een artikel op om zelf een Big Mac te maken. Ik kreeg meteen zin om deze zelf te maken! Dus toen we laatst hard hadden geklust in de tuin aten we deze heerlijke hamburgers. Bij een echte Big Mac hoort augurk, maar die heb ik weggelaten aangezien ik daar niet zo van houd. Maar die kun je natuurlijk zelf toevoegen! Het meest opvallende vond ik dat de saus echt precies hetzelfde smaakte als bij de originele hamburgers van de McDonalds!

Ingrediënten voor de broodjes:

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 plakjes Cheddarkaas
  • 400 gram extra mager rundergehakt
  • ½ ui
  • klein beetje ijsbergsla
  • peper en zout

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 eetlepels Heinz sandwichspread Tuinkruiden
  • 1 eetlepel YoFresh
  • 1 theelepel ketchup
  • ½ theelepel azijn

Dit is hoe je het moet maken:

  1. Maak de saus door alle ingrediënten voor de saus met elkaar te mengen. Laat de saus staan terwijl je de hamburger gaat maken.
  2. Bestrooi het gehakt met peper en zout en maak er vier hamburgers van. Druk de hamburgers zo plat mogelijk. Ik heb dit gedaan door de burger tussen twee vellen bakpapier te leggen en ze vervolgens plat te drukken met mijn handen. De randjes die scheuren heb ik gewoon voorzichtig naar binnen geduwd. De burgers lijken in eerste instantie heel groot, maar ze zullen nog een flink stuk krimpen wanneer je ze bakt.
  3. Snipper de ui fijn en snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd ook de hamburgersbroodjes in drie ‘verdiepingen’. Deze broodjes zijn overigens gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt.
  4. Leg de hamburgers onder de grill of bak ze gaar in een pan. Leg ondertussen de hamburgerbroodjes een seconde of 20 in de magnetron zodat ze ietwat steamy worden en minder droog.
  5. Bouw de Big Mac als volgt: doe een klodder saus op het onderste broodje en verdeel hier een klein beetje sla over. Leg vervolgens een plakje Cheddar bovenop de sla met hierbovenop de hamburger. Top af met ui en het middelste broodje. Doe op het middelste broodje wederom een klodder saus en een beetje sla. Leg hier de tweede hamburger bovenop en top nogmaals af met een beetje ui. Leg het dekselbroodje bovenop en klaar is je zelfgemaakte Big Mac!

Smakelijk!

Marjolijn

Big Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *