Bietensalade – Foodblogswap

Bietensalade

Het einde van de maand is weer in zicht en dat betekent dat het weer tijd is voor de foodblogswap! Deze maand mochten wij koken van de blog van Sandra, oftewel basket delights. Er was weer genoeg keuze, maar dit keer koos ik voor een gerecht wat (ver) buiten mijn comfortzone ligt. Ik besloot namelijk om de bietensalade te maken! En ja, dat is ver buiten mijn comfortzone, want ik eet dus never nooit bietjes haha. Ik heb het recept hier en daar wel wat aangepast, zo gebruikte ik feta in plaats van geitenkaas en in plaats van de gesuikerde walnoten, strooide ik er walnoten over. Als finishing touch strooide ik er nog wat granaatappelpitjes over en klaar was Flora! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 voorgekookte bieten, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode ui
  • 250 gr. gemengde sla (bijv. botersla, rucola, snijbiet)
  • Olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • Peper & zout
  • 50 gr. walnoten
  • 80 gr. feta
  • 3 el. granaatappelpitjes
  1. Snijdt de voorgekookte bieten in dunne plakjes en verdeel ze over 4 borden.
  2. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en meng ze met de sla. Breng op smaak met olijfolie, rode wijnazijn, peper & zout en verdeel de sla over de borden.
  3. Verkruimel er de feta en walnoten over, strooi er de granaatappelpitjes over en serveer.

Het eindoordeel? Ik denk niet dat ik nog snel bietjes meeneem vanuit de supermarkt. Bietjes smaken vrij vlak en je moet ze combineren met andere ingrediënten die een pittige smaak hebben, zoals de feta die ik in dit gerecht gebruikte. Geitenkaas doet het volgens mij ook erg goed en op internet zie ik veel gerechten met haring.

Hebben jullie nog lekkere recepten met bietjes die ik zou moeten proberen?

Liefs,
Floortje

2 thoughts on “Bietensalade – Foodblogswap

  1. Hi Floortje,leuk dat je de bietensalade hebt gebruikt ondanks dat je er niet van houdt. Het klopt dat de bieten vlak smaken en daarom zijn de sinaasappel en gesuikerde walnoten essentieel voor de salade. Jammer dat je deze niet hebt gebruikt. Ik ga de salade ook snel weer maken en gebruik dan de feta ipv geitenkaas. Die combinatie is denk ik beter dan de geitenkaas. Ik maak vaak gerechten van ingrediënten die ik nog in de koelkast heb liggen, want weggooien is toch zonde. Complimenten voor jullie blog. Jullie schrijfstijl is erg leuk en fijn om te lezen. Liefs, Sandra

    • Hi Sandra, bedankt voor je berichtje! De maanden januari en februari staan bij ons in het teken van gezond eten, vandaar dat we de gesuikerde walnoten hebben weggelaten. Het receptje heb ik wel opgeslagen, want ik heb al een ideetje waar ik ze misschien in ga verwerken 😀 Je hebt helemaal gelijk wat betreft het weggooien van eten en zo kom je vaak toch op verrassende combinaties uit! Liefs, Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *