Biefstuksalade

Toen ik jarig was, kreeg ik van Floortje het Een broodje in de oven en meer… van Tamara Weide. In dit kookboek staan recepten voor tijdens je zwangerschap die je wel mag eten. Ik probeerde onder andere deze rijst met biefstukreepjes. Het eerste wat je gaat nakijken als je zwanger wordt, of in ieder geval als je van eten houdt zoals ik, is wat je allemaal moeten laten staan tijdens de zwangerschap. Natuurlijk komt als eerste alcohol bij je op, maar daar word ik niet panisch van, ik kon best negen maanden zonder. Waar ik me wel meteen zorgen over maakte was: gerookte zalm, filet american en een goede biefstuk.

Voor de filet american heb ik een goed alternatief: de vegetarische variant. Is eigenlijk heel erg lekker. Ik had met Floortje afgesproken dat ze me een broodje gerookte zalm kwam brengen, zodra ik bevallen was en met de Mr. dat ik een goede biefstuk wilde zodra ik thuis kwam. Allebei hebben ze zich daar heel goed aan gehouden! Je mag namelijk alleen een biefstuk als die goed doorbakken is en dat vind ik nou juist niet lekker. Maar dit gerecht kan je wel eten als je zwanger bent: biefstuksalade met rijst. Biefstukreepjes zijn snel goed doorbakken, dus die mogen wel! Ondertussen ben ik bevallen van onze dochter Jasmijn, maar dit recept kan je natuurlijk ook eten als je niet zwanger bent!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram rijst
  • 600 gram biefstuk, in reepjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • handje muntblaadjes, gesneden
  • handje koriander, gesneden
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 60 ml. zoete chilisaus

Bereiding:

  1. Maak de rijst klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Boen de citroen goed schoon en rasp hem. Pers deze daarna uit. Doe dit sap samen met de rasp, vissaus, suiker en chilisaus bij elkaar voor de dressing.
  3. Verhit een pan, doe er de olijfolie in en bak de biefstukreepjes. Voeg het vlees daarna toe aan de dressing.
  4. Hussel in een kom de bosuitjes, komkommer, munt, koriander en de biefstukreepjes door elkaar.
  5. Verdeel de salade over 4 borden en serveer met de rijst.

Smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *