Biefstuk met udonnoedels

Het weer werkt nog niet echt mee voor een zomer dus de salades en barbecue laten nog even op zich wachten. Ondertussen is mijn zomervakantie begonnen en deze ga ik gebruiken om weer eens bij te werken op de site. Het is heel stil geweest afgelopen weken, maar nu kunnen we het weer goed oppakken. Gelukkig heb je voor deze biefstuk met udonnoedels geen hele zonnige dag nodig en kan je dit prima eten op een bewolkte of regenachtige zomerdag. Sinds de udonnoedels ook in de gewone supermarkt te koop zijn, wilde ik ze weer eens eten. Het was erg lekker en zeker ook een aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pakje udonnoedels
  • 2 biefstukjes
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 60 ml sojasaus
  • 1 eetlepel mirin ook wel rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bos radijsjes
  • roerbakgroenten, zoals taugé, bosui of prei
  • sesamzaadjes

Bereiding:

  1. Maak de marinade van gember, sojasaus, mirin, de helft van de sesamolie en het limoensap. Laat de biefstuk hierin een halfuur marineren en keer halverwege.
  2. Kook na 20 minuten de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de radijs in dunne plakjes.
  3. Verhit een koekenpan en twee eetlepels zonnebloemolie. Neem het vlees uit de marinade en bewaar deze. Bak de biefstuk tot hij medium is. Als hij klaar is, leg je hem even op een bord om te rusten onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de sesam- en de rest van de zonnebloemolie en fruit de knoflook 30 seconden. Voeg het de noedels, de roerbakgroenten en het sesamzaad toe en verwarm nog 4 minuten. Schep de radijs erdoor en veel over grote kommen.
  5. Snijd de biefstuk in plakjes en leg deze bovenop de noedels. Verdeel de marinade over de vier kommen.

Smakelijk eten!

Marjolijn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *