Biefstuk met cashewnoten in oestersaus

Biefstuk met cashewnoten en oestersaus 2

Deze biefstuk met cashewnoten in oestersaus is een Chinees roerbakgerecht. Ik vind het een lekker gerecht omdat door het wokken de biefstuk lekker mals blijft en de cashewnoten een knapperige bite geven. Het duurt eigenlijk helemaal niet lang voordat het op tafel staat, maar je moet de biefstuk vooraf wel 20 minuten laten marineren. En de marinade gebruik je later weer om de saus mee aan te maken. Verder houd ik heel erg van cashewnoten dus die zitten er lekker veel in.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 theelepels maizena
  • 400 gram biestuk, in plakjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 cm verse gemberworstel, geraspt
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 6 bosuitjes, in schuine stukjes van 2 cm
  • 1/2 zak cashewnoten,ongezouten

Bereiding:

  1. Roer in een kom de sojasaus, sesamolie, sherry en maizena door elkaar. Schep het vlees erdoor en laat het circa 20 minuten marineren.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verhit een wok op hoog vuur, schenk de olie erin en verwarm het totdat de olie gaat walmen. Neem het vlees uit de marinade en laat het even uitlekken. Bewaar de marinade! Roerbak het vlees 4-5 minuten op hoog vuur en laat de plakjes uitlekken in een vergiet. Schenk de olie in een hittebestendige kom om af te laten koelen, zodat je het weg kan gooien.
  4. Roerbak de gember ongeveer 1 minuut op matig vuur in de wok. Voeg de marinade en de oestersaus toe en breng aan de kook. Schep het vlees, de bosui en de cashewnoten erdoor en verwarm al omscheppend nog 1-2 minuten.
  5. Serveer met de rijst en eventueel nog met geroerbakte paksoi.

Liefs,

Marjolijn

Biefstuk met cashewnoten en oestersaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *