Bananen-chocotaart – Foodblogswap

Bananen-chocotaart 4

Voor de foodblogswap van oktober mochten we iets koken van judithrecepten.blogspot.nl. Toen we gingen kijken naar de recepten kwamen we op het idee om dit keer een taart te maken. Omdat de Mr. twee weken geleden jarig was, besloten we, met het oog op de foodblogswap, deze bananen-chocotaart te maken. Hij is gek op bananen en wij op chocola. Ideale combinatie dus! Het is geen moeilijke taart om te maken en hij viel goed in de smaak.

Ingrediënten voor een taart van 24 cm:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 100 gram suiker + 2 theelepels suiker
  • 500 ml slagroom
  • 250 gram pure chocolade
  • 2-3 rijpe bananen
  • merg van 1 vanillestokje
  • melkchocoladekrullen, strooisel voor decoratie

Bereiding:

  1. Meng de bloem, 100 gram suiker, boter en ei en kneed het tot een deeg. Laat het een halfuurtje rusten in de koelkast en rol het daarna uit tot 3 mm. Ik deed dit tussen twee vellen bakpapier, zodat het niet aan het aanrecht bleef plakken. Bekleed een taartvorm van 24 cm en werk netjes af. Je houdt deeg over en kan dit inpakken in plasticfolie en invriezen.
  2. Kook 250 ml slagroom, haal van het vuur en smelt de chocolade erin.
  3. Verwarm de oven op 180 graden. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg er een vel bakpapier in. Doe er de blindbakvulling in en bak het 15 minuten. Haal dan de vulling eruit en bak nog ongeveer 10 minuten.
  4. Schenk de chocolade in de bodem en laat opstijven in de koelkast.
  5. Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de taartbodem.
  6. Klop de overgebleven 250 ml slagroom samen met de vanille en 2 theelepels suiker stijf. Verdeel over de banaan. Garneer met de chocoladekrullen.

Omdat wij de taart al een dag vantevoren maakten, hebben we ervoor gekozen om stap 5 + 6 pas op de dag zelf te doen. Dat was een goede keuze. De taart viel erg in de smaak en was een groot succes. Kijk ook even op www.iamcookingwithlove.nl om te zien wat Tessa kookt van onze blog.

Liefs,

Floortje en Marjolijn

Bananen-chocotaart 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *