Appelbol

Appelbol 2

Soms gaat er niks boven een lekker maar ook supersimpel gebakje. Wie heeft er nu niet dat je ineens zin hebt in iets zoets? Er moet dan onmiddelijk iets gepakt of gemaakt worden.Nou, dan heb ik een goede tip voor je. Deze appelbol is zo gemaakt, even in de oven en je kunt hem al opeten. Pas op dat je niet te gulzig bent en laat de appelbol iets afkoelen anders verbrand je je tong!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 appels, bijvoorbeeld Elstar
  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • boter

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden. Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen.
  2. Meng de suiker met kaneel. Zet de appels in het midden op het plakje bladerdeeg en vul ze met de helft van het mengsel van suiker en kaneel.
  3. Bevochtig de randen van het bladerdeeg met water. Deegpunten naar elkaar vouwen en het bladerdeeg in een mooie bolvorm rond de appel dichtplakken. Rol de appelbollen door het overgebleven mengsel van suiker, om zo een lekker suikerlaagje te krijgen.
  4. Vet de bakvormpjes in met wat boter. Zet de appelbollen met de sluitkant naar beneden in het bakje. Bak ze 25 à 30 minuten in de oven. Laat ze daarna iets afkoelen en serveer.

Geniet ervan!

Marjolijn

Appelbol

2 thoughts on “Appelbol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *