Aardappelwaaiers

Deze aardappelwaaiers zien er erg leuk uit en zijn dus ook een welkome aanvulling op het kerstmenu. Het vergt wel een halfuur aan voorbereidingstijd, maar dan schuif je het in de oven en heb je er geen omkijken meer naar! Dat is dus wel handig als je zelf nog druk bent in de keuken of je nog even aan tafel wil blijven zitten met je gasten. En het is eens iets anders dan een aardappelgratin of gewone gekookte aardappelen. De knoflook en spek maken het lekker van smaak en doordat de aardappel nog in zijn jasje zit ben je ook niet veel tijd kwijt aan het schoonmaken. Het enige is dat je elke aardappel moet vullen met spek en knoflook.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 125 gram ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en boen de aardappelen schoon. Maak met een scherp mes sneetjes in de aardappels om de halve centimeter.
  2. Steek in elk sneetje afwisselend een plakje knoflook en een plakje spek. Leg daarna de aardappels in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en het zeezout.
  3. Zet in oven en bak zo’n 45 minuten.

Smakelijk!

Floortje & Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *