Aardappelgratin

Aardappelgratin 2
Vanochtend plaatsen we in het kader van het ‘wildmenu’  de hertenbiefstuk met cranberrycompote al online, maar bij zo’n heerlijk stukje vlees hoort natuurlijk ook een lekker bijgerecht. Natuurlijk kun je voor aardappelkroketjes of rösti gaan, maar een aardappelgratin mag tijdens de kerstdagen eigenlijk niet op het menu ontbreken. Nu kun je bij de meeste supermarkten van die kant-en-klare gratin kopen, maar zelf maken is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk! Een gegarandeerd succes bij je gasten.

Voor 6-8 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 900 gr. voorgekookte aardappelschijfjes
  • 3 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • 125 ml. melk
  • 1 knoflookteen, fijn gesneden
  • 175 gr. geraspte kaas
  • Peper & zout

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de eieren met de melk en de room, voeg de knoflook toe en breng het op smaak met peper & zout. Voeg als laatste de helft van de geraspte kaas toe en roer nog een keer goed door.
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje boter, verdeel de aardappelpartjes over de schaal, giet het mengsel over de aardappeltjes heen en hussel het even door elkaar. Strooi de rest van de kaas over de aardappeltjes.
  4. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de aardappelgratin in 25-35 minuten goudbruin.

Liefs,

Marjolijn & Floortje

Aardappelgratin 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *